Vakantiehuisje Ús Datsja in Ruigahuizen

Gezellig en luxe vakantiehuisje voor 2 tot max. 4 personen in Gaasterland (Zuidwest Fryslân)

Vakantiehuisje Friesland Ús Datsja is een sfeervol, knus vakantiehuisje, gelegen op “het Slauerhoff” in Ruigahuizen, Gaasterland, Zuidwest Friesland. “Klein maar fijn”, is het motto van dit vakantiehuisje. Het is sfeervol ingericht en van alle moderne gemakken voorzien (bad, douche, vriezer, combi oven/magnetron, keramische kookplaat, etc. en…er is uiteraard gratis WiFi!

Lekker genieten van de rust en de natuur op “het Slauerhoff” en de prachtige omgeving met de bossen en meren en het merendeel van de Friese 11 steden op fietsafstand, midden in “het Gooi van het Noorden”. Het huisje is gedurende het gehele jaar een prima plek voor uw vakantie.

 • Locatie: Ruigahuizen – Gaasterland-zuidwest Friesland;
 • Ligging: Een alleenstaand huisje op een voormalig boerenerf, landelijk (niet op een vakantiepark!) met een mooie ruime tuin;
 • Aantal personen: 2 (max. 4 personen);
 • Aantal slaapkamers: 2, met 2 x 2 bedden;
 • Verhuurtarief: vanaf € 355,- tot €655,- per week.  All inn! (dus geen extra boekingskosten, etc.);
 • Veel extra’s zoals gratis gebruik 2 fietsen(Nieuw 2022, Gazelle Esprit), tuinmeubelen, hangmat, bbq, zoveel hout stoken als u wilt, zacht/kalkvrij water, groene energie, schijnwerper voor het spotten van klein wild, stopcontact voor uw elektrische fietsen, gratis internet en nog veel meer….;
 • Nieuw per 2020!, stopcontact voor het opladen van uw elektrische auto (informeer bij de eigenaar of uw auto geschikt is);
 • Optioneel voor gasten: Een nachtje overnachten in de “wilgentent”(niet in winterperiode);
 • Bij aankomst een lekkere fles biologische wijn (Neleman);
 • Nieuw voor de regenachtige dag, gratis smart TV en dus o.a. Netflix en You Tube;
 • In de periode medio augustus tot medio september prachtige muziektheatervoorstelling aan de kust bij Oudemirdum (Kaartjes niet inclusief)
 • In 2022 nog meer dan anders volop kunst en cultuur in Fryslân: Arcadia. Klik hier voor het programma
 • Sorry!, huisdieren zijn niet welkom.
« van 4 »

Het huisje en de directe omgeving

Bij het vakantiehuisje zijn meerdere terrassen van waar u heerlijk kunt genieten van de mooie vergezichten en doorkijkjes. Als u vroeg opstaat en u heeft een beetje geluk, dan grazen de reeën in het weiland aan de bosrand pal naast het huis.

Op een van de overdekte terrassen, waar in de nazomer de druiven boven uw hoofd groeien, staat een houtkachel waar u gezellig zoveel hout kunt stoken als u wilt (ER i genoeg droog hout beschikbaar). Op winderige dagen kan het terras grotendeels worden afgesloten met zogenoemde veranda zeilen, die voorzien zijn van “ramen”.

Maar er is meer… Aan de overkant ligt een privé beheerd natuur terrein van plm. 7500 vierkante meter, dit terrein is voor onze gasten vrij toegankelijk. Op dit terrein staat o.a. een zogenoemde wilgenhut. U mag hier “basic” kamperen. Leuk voor u of uw kind(eren).

En… Gaasterland, onderdeel van nationaal landschap Zuid West Fryslân, is bij de kenner o.a. bekend om de combinatie van de bossen en de vele meren. En de drie, voor Nederland unieke, natuurlijke, zeeweringen (Oudemirdumer- Mirnser- en Rode Klif) moet u een keer gezien hebben. Ook buiten Gaasterland is veel moois te zien, Friesland (Fryslân) is niet voor niets door de wereldbekende reisgids Lonely Planet in haar gids “best of Europe”, mei 2018, als derde bestemming van Europa gekozen. Volg bijvoorbeeld deze link voor een impressie van onze fraaie streek. En mis van medio augustus t/m medio september de voorstelling Het verdriet van de Zuiderzee niet!

Vakantiehuisje Friesland, Ús Datsja is voor volle weken of langer te huur. Wilt u voor een kortere periode in (Zuidwest) Fryslân verblijven, of is us Datsja toch niet helemaal wat u zoekt, kijk dan voor een passend arrangement bij bijvoorbeeld:

U kunt ook nog zoeken naar een geschikte bed and breakfast door op de volgende link te klikken:  www.bedenbrochje.nl. De  vereniging Bêd & Brochje biedt een grote verscheidenheid aan locaties aan in Friesland: het varieert van landelijk tot stedelijk, van waterrijk tot bosrijk, van kust tot open veld. Daarnaast verschillen de B&B’s nogal van aard. Zo ben je welkom in een modern agrarisch bedrijf, een woonboerderij, een historisch pand of een vrijstaande woning. Geniet van de typisch Fryske gastvrijheid, een prima nachtrust en een echt Frysk ontbijt.