Uitgebreide informatie over vakantiehuisje Us Datsja

Het huis is niet groot, maar van alle gemakken voorzien. Het is ideaal voor twee personen maar er zijn twee slaapkamers met ieder twee bedden. U kunt dus met zijn vieren komen, de eerlijkheid gebied te zeggen dat het dan niet ruim is!.

”Klein maar fijn!” is volgens veel van onze gasten zeer van toepassing. In het huis ligt een gastenboek en de reacties zijn al gedurende vele jaren unaniem positief.

Het is ons streven het onze gasten naar de zin te maken. “U tevreden, wij tevreden” is ons motto. Dat vertaalt zich onder meer als volgt:

Bij aankomst krijgt u een fles goede biologische wijn en we zorgen er voor dat er een (basis)voorraad van kruiden en dergelijke, maar ook een voorraadje koffie en thee aanwezig is. U kunt, als u dat wilt, voordat u boodschappen gaat doen bij wijze van spreken dus eerst al een kopje koffie zetten (Er staat een klassiek koffiezetapparaat en een Senseo apparaat). We vragen onze gasten de basisvoorraad op peil te houden. Is er een potje kruiden leeg? Graag even aanvullen voor hen die na u komen….

De schuifpui geeft toegang naar een groot overdekt en grotendeels met zogenoemde verandazeilen afgeschermd terras. In de zomer groeien de druiven boven uw hoofd (In de nazomer zijn ze rijp en lekker!) en als u niet over de landerijen en op het bos zou uitkijken waant u zich in Griekenland. Op dit terras staat een houtkachel. U mag wat hout uit onze voorraad gebruiken om te stoken, als u veel wilt stoken graag zelf voor hout zorgen!

In het voorjaar bloeien eerst de sneeuwklokjes en de krokussen. Daarna komen de fruitbomen en in de zomer bloeit er altijd wel wat in de tuin. In de weilanden rondom het erf grazen met enige regelmaat de koeien van de buurman. Deze boer heeft een kleinschalig bedrijf en dat is te zien aan zijn landerijen en aan zijn vee (Het land is niet geëgaliseerd en gedraineerd).

Als u vroeg opstaat en u heeft een beetje geluk, dan grazen er reeën in het weiland aan de bosrand pal achter het huis! ’s Avonds kunt u met onze schijnwerper (!) soms wild spotten (Vossen, reeën, dassen etc.)

De boekenkast is voorzien van prettige vakantieboeken zoals veel Scandinavische thrillers van o.a. Indridason, Stieg Larssen, Olssen, Nesbo, maar ook Deon Meyer en andere VN thriller van het jaar winnaars. Voor de liefhebber een stapel stripboeken (Asterix en Lucky Luke).Elk jaar verversen we een deel van de  titels met een aantal nieuwe boeken.

De terrassen, de gehele tuin en het tuinmeubilair, waaronder een hangmat, staan tot uw beschikking. 

Het beschutte stilteterras is geschikt voor een barbeque. Er staan (eenvoudige) barbeque spullen in de bijkeuken. Op het stilteterras treft u ook een terraskachel aan voor een vuurtje op een kille zomeravond of gewoon voor de gezelligheid.

In de bijkeuken treft u een was-droogcombinatie aan.

In de gemeenschappelijke schuur staat een (deel van de) grote vrieskist ook tot uw beschikking.

De vier bedden kunnen elke toetsen der kritiek ruimschoots doorstaan (matrassen met binnen vering enz.) We kiezen consequent voor kwaliteit!

Gaasterland is een prachtige streek met veel natuurgebieden en verrassend veel bezienswaardigheden. Daarnaast kunt u er goed eten en zijn er veel ontspanningsmogelijkheden.

Voor meer informatie over de omgeving zie bij betreffende onderdeel van deze site.

« van 4 »

Zacht water Met ingang van 2013 is er een apparaat om het water te ontkalken geïnstalleerd. Dit betekent dat er veel minder zeep en shampoo etc. gebruikt hoeft te worden. Bovendien blijft het sanitair veel mooier en dat komt goed uit want alle wastafels etc. zijn vernieuwd. Ook kunt u met veel minder zeep toe in de wasmachine, kortom een milieubewuste keuze.

Duurzame energie/ Energieneutraal Onze stroom nemen we af van Energie Coöperatie Gaasterland. In het voorjaar van 2013 is voor de energievoorziening deels overgeschakeld op zonne-energie. Op het dak van het hoofdgebouw liggen 9 zonnecellen die plm. 5000 KWH per jaar leveren. Per 1 april 2018 doen we ook mee aan de zogenoemde postcode kompasroosregeling van ECG. Er zijn 20 zonnecellen aangeschaft die op het dak van manege Gaasterland in Harich liggen, deze cellen zijn goed voor 20 x plm. 250 = 5000 Kwh per jaar. In 2021 zijn er nogmaals 5 extra zonnecellen geplaatst en stoken we in het hoofdgebouwe Hybride dat wil zeggen op gas en met behulp van een warmtepomp. We zijn op het Slauerhoff dus wat elektriciteit betreft energie-neutraal. We gaan er vanuit dat onze gasten kritisch omgaan met energie. Omdat ieder zich inzet het energiegebruik in de hand te houden, lukt het steeds weer de prijzen op hetzelfde ( lage) niveau te handhaven).

In het voorjaar van 2019 is op het parkeerterrein een laadpaal voor uw elektrische auto geïnstalleerd.

Us Datsja is prima geschikt voor de winterperiode Us Datsja is naast een prima vakantieonderkomen voor de zomer, najaar en lente ook zeer geschikt voor een weekje er tussen uit in de winter. Alle vertrekken zijn voorzien van CV. Schaatsliefhebbers let op: Us Datsja ligt op een kilometer afstand van de beroemde Luts (= onderdeel van de elfstedenroute).

WIFI U kunt gebruik maken van internet via het beveiligde netwerk van Us Datsja. Op de website www.hetslauerhoff.nl vindt u vanuit us Datsja de leuke dingen in de buurt. U kunt desgewenst natuurlijk ook gewoon werken en/of uw e mail etc. af handelen…

Fietsen Twee nieuwe ( 2022) Gazelle fietsen maken onderdeel uit van het arrangement.

Vuurtje stoken U mag terughoudend gebruik maken van onze houtvoorraad (in de houtkachel op het terras, een van de andere tuinkachels, de Mexicaanse kachel of met de vuurkorf)!

Huisdieren zijn niet toegestaan in en rondom Us Datsja).

Wilgentent Gasten van Us Datsja kunnen (in de zomermaanden) gratis een of meerdere nacht(en) doorbrengen in de wilgentent op het natuurterrein. De slaapcabine is geschikt voor twee personen. U dient daarvoor zelf slaapzakken etc. mee te nemen.

Mijmerhut Op het natuurterrein staat een zogenoemde mijmerhut. Vanuit deze hut kijkt u uit over het natuurterrein en de omgeving.