Het huisje en de directe omgeving

Us Datsja, natuurhuisje van het eerste uur

De woonkamer van Ús Datsja heeft een open keuken die met een u model verbonden is met het zitgedeelte. De keuken is voorzien van alle gebruikelijke apparatuur.  Naast koelkast en vaatwasser is er een keramische kookplaat en een combi magnetron/oven. Een wasdroogcombinatie staat opgesteld in de bijkeuken. Tevens is er gelegenheid om gebruik te maken van onze vriezer in de schuur.

In het zitgedeelte staat een stereo-set met radio en CD speler. De TV ontvangt alle gangbare TV stations en is voorzien van een ingebouwde DVD speler. In de boekenkast staat een verscheidenheid aan (vakantie)boeken zoals een aantal van de meest bekende Scandinavische thrillerschrijvers (Indriadason, Larssson, Nesbö en Adler Olssen), verder een aantal andere recente literaire thrillers, veel Maarten Toonderboeken en verschillende stripboeken. (o.a. Asterix en Lucky Luke). Bovendien is er veel informatie over de streek en een een uitgebreide klapper met toeristische tips. Er liggen plm. 15 CD’s met klassieke muziek voor de CD speler. En er liggen een paar DVD’s met informatie over de regio.

Het sanitair is modern. De badkamer met toilet is voorzien van een ligbad, aparte douche en wastafel. Op de twee slaapkamers vindt u wastafels met warm en koud water. Alle water wordt extra ontkalkt waardoor u veel minder zeep hoeft te gebruiken. Ervaar het verschil!

Via de hal bereikt u een overloop met toegang naar de slaapkamers. Op de twee sfeervolle slaapkamers (slapen onder de balken van het dak) staan 2 keer 2 eenpersoonsbedden (L. 2 meter B. 90 centimeter) met dekbedden (De bedden kunnen desgewenst tegen elkaar geschoven worden).                                                                                                                                                                                                                           Kinderstoel, Kinderledikantje en box worden op verzoek vooraf, zonder extra kosten geplaatst (NB. U dient voor het kinderledikantje zelf linnengoed mee te nemen).

De schuifpui geeft toegang tot een groot overdekt terras op het zuiden. Hier treft u onder anderen een houtkachel aan. Er is een houtvoorraad, u mag dus de kachel aanzetten als het ’s avonds afkoelt. Het terras kan grotendeels worden afgesloten met zogenoemde veranda-zeilen. U zit dan buiten maar bent volledig beschut.

Bij de voordeur is een overdekt terras met een zitje aangelegd. Klik voor een overzicht van de plattegrond  op: plattegrond beneden etage en voor boven op: plattegrond boven etage

« van 4 »

Natuurterrein Slauerhoff

  • Het Slauerhoff is het terrein dat, samen met  Ús Datsja, een woonboerderij, een grote tuin en een aangrenzend natuurterrein totaal iets minder dan 1 hectare ( 10.000 vierkante meter) beslaat.
  • Het gehele terrein staat, m.u.v. de woonboerderij die bewoont wordt door de eigenaren, gedurende uw vakantie geheel tot uw beschikking.
  • Op het natuurterrein staat een zgn. wilgentent. Gasten van Us Datsja mogen daar overnachten voor een unieke natuurervaring. Neem dan zelf wel slaapzak etc. mee en geniet van het kleine wild dat daar ’s nachts rond loopt.
  • Het terrein wordt in het voor en najaar o.a. gebruikt door stichting groendoen. Zij organiseren voor schoolkinderen bijeenkomsten om de kinderen bewuster te maken van het belang van de natuur.
  • In 2017 verscheen er een boek over particulier natuurbeheer in Fryslan. In dit prachtige boek staat ook een verhaal over het Slauerhoff.
  • Us Datsja werd al bij de start van de organisatie Natuurhuisje.nl gevraagd mee te doen. We hebben veel waardering voor deze organisatie maar doen nu niet meer mee omdat we van mening verschillen over de boekingsprocedure.
« van 5 »