Vakantiewoning Balk

Vakantiewoning BalkVakantiewoning Balk: Ús Datsja is een sfeervol, knus vakantiehuisje in het Gaasterland (Friesland), gelegen op landgoed “het Slauerhoff” in Ruigahuizen. “Klein maar fijn”, is het motto van dit vakantiehuisje. Het is sfeervol ingericht en van alle moderne gemakken voorzien (bad, douche, vriezer, combi oven/magnetron, keramische kookplaat, etc. en…er is uiteraard gratis WiFi!

Lekker genieten van de rust en de natuur op “het Slauerhoff” en de prachtige omgeving met de bossen en meren en het merendeel van de Friese 11 steden op fietsafstand, midden in “het Gooi van het Noorden”. Het huisje is gedurende het gehele jaar een prima plek voor uw vakantie.

Bekijk hier de beschikbaarheid

.

Nationaal landschap Zuid-West Friesland

Gaasterland is een prachtige streek met veel natuurgebieden en verrassend veel bezienswaardigheden. Daarnaast kunt u er goed eten en zijn er veel ontspanningsmogelijkheden.

Nationaal landschap zuid west Friesland en specifiek Gaasterland wordt gewaardeerd door liefhebbers van kleinschalige, sterk wisselende, glooiende landschappen. U vindt hier o.a. de Friese meren en het IJsselmeer in combinatie met veel bossen, 7 van de 11 Friese steden en de voor Nederland unieke, natuurlijke zeeweringen, de zogenoemde kliffen.

De route van de elfstedentocht loopt van het Slotermeer via Balk (de Luts!) en Ruigahuizen richting Stavoren.

Vakantiewoning Balk

.

Vakantiewoning Balk

Vakantiewoning Balk: Het huisje Us Datsja is niet groot, maar van alle gemakken voorzien. Het is ideaal voor twee personen er zijn twee slaapkamers met ieder twee bedden. U kunt dus met zijn vieren komen maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat het dan niet ruim is.

De schuifpui geeft toegang naar een groot overdekt terras en deels afgeschermd terras. In de zomer groeien de druiven boven uw hoofd (In de nazomer zijn ze rijp en lekker!) en als u niet over de landerijen en op het bos zou uitkijken waande u zich in Griekenland. Op dit terras staat een houtkachel. U mag zoveel hout stoken als u wilt, er is droog hout genoeg beschikbaar!
Als u vroeg opstaat en u heeft een beetje geluk, dan grazen er reeën in het weiland aan de bosrand pal achter het huis! ’s Avonds kunt u met onze schijnwerper (!) soms wild spotten (vossen, reeën, dassen etc.)

De boekenkast is voorzien van prettige vakantieboeken zoals veel Scandinavische thrillers van o.a. Indridason, Stieg Larssen, Nesbo, Olssen etc. Verder veel andere titels waaronder een serie Maarten Toonders en een verzameling stripboeken. Elk jaar verversen we de titels met een aantal nieuwe boeken.

De terrassen, de tuin en het tuinmeubilair, waaronder een hangmat, staan tot uw beschikking. Het beschutte stilteterras is geschikt voor een barbecue. Ook de barbecue spullen staan in de bijkeuken. Op het stilteterras treft u ook een terraskachel aan voor een vuurtje op een kille zomeravond of gewoon voor de gezelligheid (Zoals eerder gezegd, u mag onbeperkt gebruik maken van de houtvoorraad).

In de bijkeuken treft u een was-droogmachine en een aparte droogtrommel aan. In de gemeenschappelijke schuur staat de grote vrieskist ook tot uw beschikking. De vier bedden kunnen elke toetsen der kritiek ruimschoots doorstaan (matrassen met binnenvering enz.) We kiezen consequent voor kwaliteit!

Het is ons streven het onze gasten naar de zin te maken. “U tevreden, wij tevreden” is ons motto.

.

Boek hier het vakantiehuisje Us Datsja

.

Lente Us DatsjaVakantiewoning BalkUs Datsja in de Winter

Us Datsja Ruigahuizen – Vakantiewoning Balk